EIKEN VLOER SCHUREN

Heeft u een eikenhouten vloer en wilt u:

  • Dat uw eiken vloer er weer als nieuw uitziet?
  • Een nieuwe kleur op uw vloer laten aanbrengen?
  • Krassen en andere beschadigingen uit uw vloer verwijderen?
  • Donkere vlekken en andere kleurverschillen uit uw vloer wegwerken?
  • Een nieuwe beschermlaag op uw vloer laten plaatsen?

Dan bent u bij Eduard Kelder Parketrenovaties aan het juiste adres. Ik zorg ervoor dat uw eiken vloer er weer zo fris en mooi uitziet, dat het lijkt alsof het net gelegd is.

DE EIKEN VLOER SCHUREN

Elke eiken vloer schuur ik meerdere keren. Eerst met korrel 40 om oude wax- en laklagen te verwijderen. Korrel 80 gebruik ik om ondiepe krassen weg te werken. Tenslotte maak ik de vloer egaal glad met korrel 120. Na het schuren polijst ik de vloer, zodat de nerven van het hout goed afgewerkt zijn. Tot slot zorg ik ervoor dat de vloer stofvrij gemaakt wordt en lever ik een egaal geschuurde vloer op.

BEHANDELEN MET HOOGWAARDIGE OLIE, LAK OF WAX

Een eikenhouten vloer kunt u behandelen met hoogwaardige olie, lak of wax. Het aanbrengen van een beschermlaag voorkomt dat vuil en vocht de houten vloer aantasten. Olie trekt in het hout. Daarom ziet deze bescherming er het meest natuurlijk uit. Een tussenvorm is wax. Als de wax droog is, dan ligt er een bescherming op het hout. Dit ziet er natuurlijker uit dan lak. Lak ligt als een dikkere laag op de vloer. Lak is een vernis en harder dan wax.

Eiken is een veelzijdige houtsoort. Daarom kunt u een eiken vloer met olie van kleur laten veranderen. Ik bied een keuze uit 27 losse kleurpigmenten die u in de olie kunt laten mengen.

U kunt kiezen uit de volgende behandelingen:

Sidebar