ONDERHOUD

Schuurmachine

Eduard Kelder parketrenovaties geeft garantie op de geleverde dienst mits u zich bij het onderhoud van uw vloer houdt aan het gegeven onderhoudsadvies.

Bijkomend voordeel is dat het juist onderhouden van de vloer de levensduur aanzienlijk zal verlengen.

ALGEMEEN ONDERHOUD

Voorkom dat zand en vuil als schuurpapier werken op uw nieuwe vloer.

  • Gebruik een zachte bezem, stofwisser of een stofzuiger om het zand en vuil te verwijderen;
  • Zorg voor een goede mat bij de inloop van buiten;
  • Voorzie schuivend meubilair zoals stoelen van speciale viltdoppen. Hiermee voorkomt u beschadigingen;
  • Liggen er cv-leidingen in de ondervloer? Stel de watertemperatuur in de cv dan niet hoger in dan 70º Celsius.

Houten vloeren en parket zijn afgestemd op een gemiddelde van 20 º Celsius en een luchtvochtigheid van 60-70%. Bij (extreme) afwijkingen hiervan kan de vloer gebreken gaan vertonen.

Twijfelt u aan de luchtvochtigheid in uw huis? Schaf dan een hygrometer en een luchtbevochtiger aan. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met mij op.

Verleng de levensduur van uw vloer

Met het goed onderhouden van uw vloer verlengt u de levensduur met vijftien tot twintig jaar. Heeft u twijfels over het juiste onderhoud, neem dan contact met mij op.

ONDERHOUD LAMINAATVLOER

Een laminaatvloer kunt u gemakkelijk reinigen:

  • Gebruik geen mop. Reinig de vloer met een goed uitgewrongen dweil;
  • Warm water geeft minder kans op strepen. Gebruik daarom niet te veel en niet te koud water bij het dweilen;
  • Op elke tien liter water kunt u een dopje laminaatcleaner toevoegen;
  • Dweil de vloer na met water zonder schoonmaakmiddelen.

ONDERHOUD HOUTEN VLOER EN PARKET

Parket vraagt weinig onderhoud. Hetzelfde geldt voor houten vloeren, zoals bijvoorbeeld eiken. Hoe u de vloer onderhoudt is afhankelijk van de behandeling die uw vloer heeft ondergaan. Parket dat met lak is bewerkt vraagt een andere behandeling dan een met olie geïmpregneerde vloer.

Onderhoud van een gelakte vloer

Een gelakte vloer vraagt bijna geen onderhoud. De vloer stofvrij houden (met een zachte bezem, stofwisser of een stofzuiger) en af en toe afnemen met een uitgewrongen doek is voldoende.

Heeft u vloeistof gemorst? Geen nood. Vloeistof en/of kleverige stoffen geven geen vlekken. Verwijderen met een vochtige doek is voldoende.

Opfrissen gelakte vloer

Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik zult u de slijtlaag willen opfrissen. Gebruik daarbij altijd hetzelfde merk en type onderhoudsproduct.

Onderhoud van een geïmpregneerde vloer

Door de behandeling met olie, was of hardwaxolie zijn de houtporiën min of meer afgesloten, waardoor het hout nauwelijks ontvankelijk is voor vloeistoffen. Neem gemorste vloeistoffen met een vochtige doek af.

Volg het onderhoudsadvies dat u van mij krijgt op. Voorkom dat de slijtlaag te snel slijt door de vloer twee keer per jaar met onderhoudsolie te behandelen.

Let op: lees voor het gebruik zorgvuldig de gebruiksaanwijzing op de verpakking en controleer of de houdbaarheidsdatum van het product niet verstreken is. Alleen dan krijgt u het beste resultaat uit het onderhoud.

Sidebar