Onderhoud

Omdat wij hoogwaardig materiaal gebruiken, kunnen we ook een goede garantie geven op onze diensten. Hierbij is het belangrijk dat u zich houdt aan onze advies op het gebied van onderhoud.

Tips voor het onderhoud van uw parket, houten, laminaat vloer.

Algemeen

Zand en vuil op de vloer werken als schuurpapier. Gebruik daarom een zachte bezem; stofwisser of een stofzuiger om het zand en vuil van de vloer te houden. Zorg bij de inloop van buiten voor een goede mat en voorzie schuivend meubilair van speciale viltdoppen om beschadigingen te voorkomen. Een parket- of laminaatvloer is afgestemd op een gemiddelde temperatuur van 20° Celsius. En een relatieve luchtvochtigheid van 60-70 %. Daar waar C.V. leidingen in de ondervloer liggen, adviseren wij de C.V. watertemperatuur niet hoger in te stellen dan 70º Celsius. Bij extreme afwijkingen van deze omstandigheden kan de vloer gebreken gaan vertonen. Een hygrometer en een luchtbevochtiger om e.e.a. in stand te houden kunnen wij u ook leveren.

Laminaatvloer

Reinig deze vloer met een goed uitgewrongen dweil (gebruik geen mop). Gebruik niet te veel en niet te koud water (warm water geeft minder kans op strepen). Voeg op elke tien liter water een dopje laminaatcleaner toe. De vloer nadweilen met schoon water zonder schoonmaakmiddelen.

Parketvloer

Een parketvloer vraagt doorgaans maar weinig onderhoud. Dat weinige onderhoud is echter wel afhankelijk van de soort parketvloer die u bezit. Een parketvloer die met vloerlak is bewerkt, vraagt een andere behandeling dan een geïmpregneerde vloer.

Onderhoud van een gelakte vloer :

Het onderhoud van een gelakte vloer is zeer beperkt. Stofvrij maken en af en toe afnemen met een goed uitgewrongen doek is al voldoende. Gemorste vloeistoffen , kleverige stoffen e.d. geven geen vlekken en kunnen makkelijk met een vochtige doek verwijderd worden. Afhankelijk van gebruik zal de slijtlaag van tijd tot tijd moeten worden opgefrist. Gebruik altijd hetzelfde merk en type onderhoudsproduct. Een goed onderhoud is het behoud van uw vloer op de langere termijn.


Onderhoud van een geïmpregneerde vloer (was,olie,hardwaxolie) :

Bij een geïmpregneerde vloer zijn de houtporiën min of meer afgesloten, waardoor het hout nauwelijks ontvankelijk is voor vloeistoffen. Gemorste vloeistoffen kunt u met een vochtige doek afnemen. Om te voorkomen dat de slijtlaag te snel verslijt, kunt u de vloer af en toe met een onderhoudsolie behandelen. N.b. Lees voor het gebruik zorgvuldig de gebruiksaanwijzing op de verpakking en controleer of de houdbaarheidsdatum niet overstreken is.


Wij raden u aan om de hier gegeven onderhoudsadviezen op te volgen.

Dit zal de levensduur van uw vloer en dus uw plezier ervan aanmerkelijk verlengen. Tevens wijzen wij u erop dat u slechts aanspraak kunt maken op garantie, indien de vloer volgens voorschrift is onderhouden. Mocht u twijfelen over het juiste onderhoud van uw vloer, raadpleeg dan altijd uw vakman. Wij wensen u veel woonplezier.